Què és l'eXO?

L’any 2007 el projecte guifi·net va arribar a Barcelona i juntament amb les xarxes comunitàries existents, es va generar una nova xarxa oberta que actualment integra la ciutat i municipis adjacents.

Veient la necessitat d’una coordinació entre els col·lectius, entitats i persones que formaven part del projecte guifi·net en tota la zona  metropolitana, es va crear l’associació per a l’expansió de la xarxa oberta (eXO) per donar suport a projectes comuns vinculats amb la xarxa guifi·net.

Actualment aquest són els seus objectius:

  1. Promoure i fomentar el desenvolupament de les xarxes i les infraestructures obertes d’informació i comunicació.
  2. Promoure i fomentar el dret universal a la comunicació i a la informació, contribuint a la reducció de la fractura digital.
  3. Promoure i fomentar el desenvolupament de maquinari i programari oberts per donar suport a la xarxa i al seu ús en aplicacions sectorials.
  4. Difondre el coneixement sobre les tecnologies de la comunicació i la informació
  5. Formar a tècniques, instal·ladores i empreses per tal que puguin donar resposta a les seves necessitats de connectivitat.
  6. Col·laborar amb altres grups i entitats per a l’intercanvi de coneixement i sumar sinergies.

Accés a internet

L’associació eXO ofereix un servei bàsic d’accés a Internet. En primer lloc cal que la sòcia disposi d’una connexió a la xarxa guifi·net. A partir d’aquest moment la eXO permet l’establiment d’una connexió tipus túnel entre el dispositiu de xarxa residencial i l’encaminador de la eXO situat en el centre de dades d’accés a Internet.

L’associació eXO té com a proveïdor d’accés majorista la Fundació Privada per la Xarxa Lliure i Neutral guifi·net.

La quota bàsica mensual és de 10€/12€ per sòcia. Podeu obtenir més informació, enviant un correu electrònic a info@exo.cat o visitant la seva pàgina web.

Des de guifi·sants, animem a que les veïnes del barri esdevinguin sòcies. No només per disposar de connexió a internet, sinó també per fer créixer el projecte guifi·net.