Guifi·sants

En construcció 

En construcció

A la tardor del 2009 va néixer el projecte guifi·sants, com iniciativa popular per estendre al barri de Sants la xarxa alternativa, lliure, oberta i neutral guifi·net.

El dissabte 13 de març de 2010, l'equip guifi·sants va muntar el primer supernode del barri i el 10 d'abril del 2010 el barri de Sants es va connectar a la xarxa lliure guifi·net. Es va enllaçar el primer SuperNode amb l'Hospitalet, passant d'aquesta manera a formar part de l'estructura troncal de la xarxa. Aquesta acció es va portar a terme gràcies a les primeres voluntàries de Sants de la mà de l'assemblea del barri de Sants, la gent de L'Hospitalet Wireless i el grup guifi de Riereta.

A principis de l'any 2011 es va apostar per una nova configuració de la xarxa: el model de xarxa en malla, on cada node client és també un node repetidor. Aquest nou model va permetre una expansió més ràpida i efectiva de la xarxa a Sants. Com més veïnes hi ha connectades, més fàcil és connectar-ne de noves.

A principis del 2017 hi ha més de 70 nodes operatius a la xarxa de Sants. i tothom està convidat a afegir-se i ampliar-la!